Tompla plusz Garay plusz Kortárs Hangon

Kortárs Hangon találkozások
A 18-19. vágányon, a Lánchíd mellett

Nagyon szeretem a találkozásokat. 
Lánchídon vagy a rakodópart alsó kövén. Tompával vagy a fiatalokkal. Garayval vagy Vass Tibivel.

Jönnek ezek a találkozások, már 18 éve és várom a tizenkilencediket. Az elsőn Attila ült a rakparton, s várta a társakat. Vagytok még, játszótársak? Akartok még évente találkozni? Lapokban megjelenni Felvidéktől Erdélyig? 
A Lánchídnál sem Garay, sem Tompa nem válaszolt. 

Válaszolt viszont Kata Beregszászról vagy éppen Balázs Egerből, s ez pótolta Tompát és Garayt is. És válaszolt 4 ország 20 egyeteméről sok tehetséges, találkozásokra váró fiatal. Jöttek a Lánchídra, helyet foglalni jöttek a rakodópart alsó kövén beszélgetni Attilával. Vagy csak úgy egyszerűen Attilázni. A rakpart alsó kövén ülve meséltek, vallottak világukról egyértelművé téve, hogy világunk a világuk.

Szeretem a világukat, ahogyan megélik. Te Mihály, Te tudod, hogy a Spanyolnátha hogyan fertőz, mi mindent ad a Kultúrkertben, a Múzeumban, Szekszárdon vagy Hernádkakon?  

Mekkorát lódítottál János nekünk – azóta sem tudjuk felülmúlni! Csak ülünk a rakodópart alsó kövén, Attilázunk, nézzük a Lánchidat, várjuk Tompát és Garayt, s a többieket a hírrel, hogy megpróbáljunk 2023-ban is, Kortárs Hangon. 

Nagyon szeretem a találkozásokat a rakodópart alsó kövén ülve, a Lánchídon sétálva, követem a leendő mérnök, jogász, orvos, tanár, születő irodalmárként fogalmazódó üzeneteit.

Kedves Mihály, János! Ugye tudjátok, nemcsak a Lánchíd a találkozóhely azoknak, akik a rakodópart alsó kövén szeretnének helyet foglalni!
Mert jó, mert kell Attilázni! Mert fontos, hogy ezt elmondjuk mindenkinek; itt vagyunk és leszünk – Kortárs Hangon szóló üzeneteinkkel határainkon innen és túl.  
Mert ez a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázat találkozásokat kínáló. 
Gyertek, Tompa, Garay és a többiek előbben és későbben, s itt, a rakpart alsó kövén ülve megbeszéljük gondunk-bajunk, világunk sorát.   

(1947. 07. 02, Gyöngyös) művelődésszervező, újságíró, előadóművész. 1976 óta Egerben él, 9 évadon át az Agria Játékszín igazgatója, majd a Városi Televízió alapító főszerkesztője, dolgozott a Magyar Rádiónál, nyugdíj előtti utolsó tíz aktív évét az Eszterházy Károly Főiskola kulturális programigazgatójaként töltötte. 18 éve a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázat projektmenedzsere, a pályázat költészetnapi válogatott kötetének szerkesztője.